Här hittar du information om Nordmarks sittande kronor. Vilka de är och vad de gillar/inte gillar. Allt är bra information om du vill skämma bort dem lite extra nästa gång du träffar dem.


I regel sitter ett furstepar i nio månader för att sedan anordna en arvstornering där nästföljande furstepar utses.

Här nedan kan du läsa lite matnyttig information om fursteparet.

Furstinna


FursteJovi TorstensdottirStigot Eke (Fullständigt namn; "Render Stigot Eke af Haapsalu")
furstinna@nordmark.orgfurste@nordmark.org
Investitur:Investitur:
2022-05-272022-05-27
Om furstinnanOm fursten
Furstinnan Jovi började sin tid i SCA på ett tisdagsmöte i ett kollektiv vid Vasaplatsen i Göteborg. Där berättade Gotviks dåvarande Drots Brynolf om den kända världen och allt vad det innebar. På söndagen var det picknick i Slottsskogen och där erbjöds hon en bilplats till Gotland. Under dagarna fyra sydde hon inte mindre än fyra klänningar för att på fredagen åka iväg mot sitt livs första medeltidsvecka i Visby. Året var 1996 och ett långt och underbart äventyr hade börjat.
Genom åren har det flyttats runt en del med boende bland annat i i Styringheim, Frostheim, Ulvberget och Holmrike så man kan lugnt säga att hon har hela Nordmark i sitt hjärta.
Ämbetshistorik: nu senast som krönikör för Drachenwalds tidning Dragon´s Tale, dessförinnan hemsidesansvarig och drots i Nordmark, hemsidesansvarig och fäktmarsk i Styringheim och för länge sedan kastellan i Gotvik.
2008 hade hon förmånen att vara Drottning i Drachenwald och 2017 på Dubbelkriget i det fagra Attemarks upphöjdes hon till Pelikan.
Blev nyligen beskriven som en "bonk, bröl" person. Stämmer nog att jag gillar att ses och höras.... Sen är jag rätt oblyg och älskar det goda praktikal joket(de skall vara kul även efteråt, för alla inblandade).
Furstinnan är intresserad avFursten är intresserad av
Människor, ämbetsmannaskap, kalligrafi, illuminering, fäktning, heavy fighting, sömnad, trähantverk, läderhantverk, skosömnad, sång, resa, SCA-politik och dess för- och nackdelar.Enklare att säga vad jag inte är intresserad av. Trumpetspel på morgonen när jag är matt i lacken är inte så kul. 🙂 : Det jag gör själv är fighting, trähantverk och har fäktats endel. Men det mesta är kul att höra om, se utföras eller ta del av. Det som jag gillar mest är engagemang i det man gör. Toppa det med en hög kunskapsnivå, så är det absolut något jag vill se/göra/ta del av!
Furstinnan tycker omFursten tycker om
Kramar, vänner, bastu, massa sorters mat och dryck bl.a. beef jerky, oliver, god öl (exv Rodenbach), mimosa, att se folk peppa varandra.Vegetariskt, vilt, kött, ost, öl, IPA, EPA, vin, bubbel, sött, historiska recept. Matupplevelser. Goda samtal. Nerderi. Kunskap. Underhållning.
Furstinnan tycker inte omFursten tycker inte om
Surströmming (har verkligen gett det ett ärligt försök men kom bara fram till att detta var ett bra exempel på definitionen vämjelig)Taskmörtar, skoskav, gnäll och blöta sovsäckar. Om det finns en sak ni skall komma ihåg om mat, så är selleri ogott. I alla former. Finns i de flesta buljonger och i en del kryddblandningar. Nu läste ni början detta stycke, så ni vet att jag ogillar gnäll, vilket gör att jag väldigt sällan säger något. Inte alls allergisk, bara ogott.
Furstinnan vill gärna att event innehållerFursten vill gärna att event innehåller
Bastu och badtunna. Och såklart massa underbara människor. När ni vet vad, har lugnat ner sig, kan jag bättre svara på frågan.
Bjud gärna furstinnan påBjud gärna fursten på
Bjud gärna på både mat, dryck, kramar och trevliga samtal.Vegetariskt, vilt, kött, ost, öl, IPA, EPA, vin, bubbel, sött, historiskmat.
Bjud INTE furstinnan påBjud INTE fursten på
Elakt förtal. Samt en del drycker från forna dagars bryggargillesmöten som tydligen verkar väldigt läskiga, som den med bacon i.Selleri. Lakrits. Surströmming. Roadkills.
Furstinnan har följande matrestriktionerFursten har följande matrestriktioner
Tål all matInga allergier utom snabbflygande rotting. Jag får märkliga blånader av det.
Övrigt furstinnan vill sägaÖvrigt fursten vill säga
-Har du tvättat morotsblasten (när moroten fortfarande är i marken) för att det ger en bättre smak, så vill jag höra om det. Kom och berätta din bästa nerdgrej du gjort!
HovstabHovstab
Överhärold och Stjärntydare GanglereÖverhärold och stjärntydare är Ganglere

Vill du se vilka som regerat tidigare hittar du all information på sidan Tidigare regenter.