En man med skägg sitter vid ett skrivbord, iklädd med en svart tunica med röd toga. Han doppar gåspennan i bläckhorn och håller ett papper med den andra handen. Bordet är täckt med papperna.
Paulus skriver sina brev, målning av Valentin de Boulogne

Varje månad kommer ett inlägg eller mejl från krönikören och, tilsammans med tidningen, kommer det eviga tjatet om att det behövs materialet till nästa nummer.

Hur kan du göra så att krönikören slutar gnälla? Här är några tips.

Vad kan jag skriva?

Sedan december 2020 väljer medlemmarna teman för kommande Silversparren och därför kommer de flesta artiklarna som publiceras att handla om det där temat. Du hittar teman för kommande månader på baksidan av sista nummer.

Artiklarna kan vara uppsatser, handböcker eller relationer om projekt som berör temat, eller debatt- och åsiktsartiklar.

Andra stycken som publiceras varje månad är evenemangsrapporter (gamla som nya), berättelser, dikter, recensioner, och alla former av bildkonst.

Silversparren publicerar bidrag som kommer från Nordmarks medlemmar, på svenska eller på engelska.

Hur ska jag skriva?

Silversparren accepterar de flesta text- och bild-formaten.

En sida rymmer ca. 2500 tecken utan mellanslag. Förutom huvudrubriken uppskattar man underrubriker som beskriver paragrafens innehåll. Artiklar accepteras både med källhänvisning eller källförtekning i valfritt referensystem.

Sidan kan ha plats för upp till två bilder, gärna med deskriptiv text, och skribenten är ansvarig för att ha rättigheter att använda dem.

När ska mitt bidrag vara klart?

Sista dag för inskickande av material är den 15:e varje månad. Skicka materialet digitalt till kronikor@nordmark.org. Krönikören förbehåller sig rätten att göra ändringar i artiklarna för att anpassa format och utrymme.