Kära Nordmark jag hälsar dig i sommarskrud.

Något som vissa av er har märkt så fokuserar jag väldigt mycket på nytt, i en förening som handlar om historia. Är hon helt från vettet? Mycket troligt men sanningen är att ju längre jag är med i denna förening så tänker jag mer och mer på de som står på vår tröskel. De som är nyfikna och kanske på väg in eller de som precis kommit med. Det finns inget Nordmark utan alla er som får tillgång till denna text och vi har alla en sak gemensamt och det är att vi alla är medlemmar (om du inte läser över axeln på en snäll vän).

Men vi alla blir äldre, vissa av oss kan aldrig slita oss ifrån, vissa av oss har både slitit oss loss, kastat in handduken och sedan kommit tillbaka. Vissa tog en paus på ett par månader och andra tog en paus på flera år. Vissa har lämnat oss för att aldrig komma åter men flera kan berätta om ”på min tid när/innan… Nordmark blev ett baroni/Drachenwald blev ett kungarike” osv. om fantastiska dåd och om människor som aldrig kommer att falla i glömska. Och vi har dessutom fler och fler som vuxit/växer upp med Nordmark och denna fantastiska lek. Tänk att alla vi är med och skapar detta!

Men just nu behöver vi se framåt. Nordmark har sedan ganska många år arbetat för inkluderande, att alla ska känna sig trygga och välkomna. Och nu efter att den långa väntan att få träffas är över så brinner vi för alla möjligheter vi har och jag tror nästan alla häraden planerar för att välkomna nya medlemmar till hösten med nybörjarevenemang och det gör mig så glad men jag ber er glöm inte bort de som börjar om. På fem år kan mycket hända, tänk då på vad som kan ha hänt på 20? För mig var det hundra gånger mer nervöst att vända åter än att ta första steget.

Var rädda om er, sprid glädje och tillsammans är vi Nordmark och vem vet vad som har hänt om ett år? Har vi ett nytt Baroni i norr med Trenneälvar? Har Löghammar tagit över hela södra Nordmark? Den som är medlem får se.

Vi ses i drömmen

Länge leve Nordmark

Una, eder Drots