Hallå Nordmark!

När jag skriver det här så har jag nyss kommit hem från Dubbelkriget i Attemark. Det var som vanligt en helt magisk vecka bland pollen, mygg och fina vänner. En av många, många saker som hände under evenemanget var att vi firade Nordmarks 40-årsjubileum. Det gjorde vi genom att bjuda på ett antal stora tårtor som fru Katarina, fru Wendela och fru Una ordnat fram. Jag fick äran att hålla ett tal, som lät bättre i mitt huvud än ute i fria luften. Sedan fick jag den ännu större äran att lämna över tårtkniven till baronessan Estrid, Nordmarks första baronessa.

Det är inte alla som gillar uttrycket ”för drömmen”, men om jag bara ska tala för mig själv så var det där jag började min resa in i SCA; med en längtan efter en låtsasvärld. Och jag tror inte att jag är ensam om det. Detta är trots allt en förening för oss som ibland vill fly lite från verkligheten, och som trots att vi gillar både tandkräm och regnjackor kan längta orimligt mycket efter lägereld och fuktig tältduk.

Men även i drömmens och sagans värld måste vi arbeta för att ta hand om varandra och inte glömma att respektera andras gränser och behov, för att drömmen ska vara öppen för alla. Sedan har vi under de här 40 åren också samlat på oss en nästan ofattbar mängd kunskap. Jag kan gå omkring och känna att det är helt enormt att vara omgiven av så mycket hantverksskicklighet och teoretiskt kunnande, och dessutom en så stor vilja att lära ut det man kan.

En annan sak som hände var att jag fick ta över den anrika drotstabarden, blank och doftande av second hand-butik. Sedan fick jag hålla mig borta från eld och öppna lågor resten av kvällen för att den inte skulle smälta fast på min kropp. Tack snälla Tova.

Vi hörs och ses!
/Elsa