Kära Nordmark

Det blåser en storm över Jorm, jättestorm över Jorm

Jag tänker på alla er som nu i år och tidigare år har fått era tält sönderblåsta. Det finns nog inget som gör mig så nervös när det kommer till lägerliv som vind. När man springer runda efter runda runt tältet och säkrar upp tältlinor, vinden sliter i tältduken och det knakar i alla stolpar. Blir man dessutom blöt så kyler vinden fortare än man tror, aldrig är man så miserabel som när allt är blött och kallt.

Men nu hoppas jag att ni alla har hunnit torka era tält och packat undan dem för denna gång.

Det blev ingen medeltidsvecka för mig i år utan nu är siktet inställt på att kämpa för att de i norr ska lära sig skillnaden på plätt och pannkaka. Lätt som en plätt och ner som en pannkaka hur svårt ska det vara?

En plätt kan ätas i en tugga men att göra det med en pannkaka så får man nog göra sin bästa imitation av en boaorm som inmundigar en annan orm.

Och på tal om att inmundiga så har jag nåtts av nyheten om framgång för Nordmarkare I matlagning på medeltidsveckan, men visst blir man nyfiken på receptet!? Vi kan nog alla vara överens som att alla mat är inte gott men mycket är riktigt delikat och visst borde man laga mer medeltida recept i vardagen?

Borde inte Silversparren bli som alla stora veckotidningar och ha recept i varje nummer?

Vilket är ditt bästa recept?

Vilket är receptet som borde undvikas till varje pris?

Inspirerad av en del av föreläsningen från förra året av Daniel Serra om hur man i trälarnas del av gården så har man hittat rester av bär som troligen har fått jäsa så står lite av varje och får spontanjäsa här på gården. Nästa experiment blir blåbär om jag lyckas ta mig ur skogen med några, Ebba tax har nämligen upptäckt att hon kan äta direkt från plantorna.

Tills vi möts igen

Una Bjorsdottir