Cover for Nordmark
177
Nordmark

Nordmark

Furstendömet Nordmark är en affilierad organisation till SCA (sca.org)

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
4 months ago

Just nu pågår ett av SCAs största event på andra sidan Atlanten. Pennsic heter eventet och ligger i Pennsylvania, USA. Mer än 10 000 besökare brukar delta under eventets två veckor och i år fyller evenemanget 50 år!
Just nu har vi ett antal personer från vårt furstendöme som är där och här kommer lite korta rapporter från dem.

"En liten rapport från Pennsic 2023-08-07. Idag var första dagen med dåligt väder. Men trots regn och blåst är det ändå över 20 grader. Kämparna deltog i broslaget och kämpade väl. Det är full fart här med ca 10 000 introllade deltagare. /Edricus"

"Vlads party Drachenwald hade åtagit sig att servera i baren på torsdag kväll och enligt god sed anlände strykan på utsatt tid. Det var dock inte helt vad de väntat sig, då arrangörerna fortfarande satt och åt kvällsmat och kommenterade, med mycket förvånad uttryck ”ni är i tid”? Kvällen blev en succé. Varje gång det lämnades dricks hördes ett ”dricks i baren” vilket svarades med ett ”umpa umpa fallerallera”. Fools court Lördag kvällen bjöd på Duke Morales galens eld show. Vilket var ett lysande exempel på underhållning i fools court utmaningen. Han hade en stark publik med alla från Drachenwald som satt i VIP sektionen. Vilket räckte hela vägen fram till finalen. Tyvärr hade Drachenwalds hejaklack satt sig något längre bak för att lämna plats åt andra vilket gjorde att kungariket Outlands gycklare vann. Kvällen var varm och mycket underhållande och slutade med en hejdundrande fest. /Krake"

"Drachenwald och Morales kom tvåa i court of fools tävlingen om minst tråkiga kungadöme (utmaningen som kom på Knäcke) men vinnaren gav Morales priset, två tunnor öl till PCS* festen. /Lia"

*PCS står för utmärkelsen The Popular Company of Sojourners i Drachenwald. Den utmärkelsen ges till medlem som lämnar/lämnat vårt kungadöme som har bidragit till Drachenwalds väl. Varje år hålls en fest för alla PCS medlemmar i Drachenwalds läger under Pennsic.
... See MoreSee Less

Just nu pågår ett av SCAs största event på andra sidan Atlanten. Pennsic heter eventet och ligger i Pennsylvania, USA. Mer än 10 000 besökare brukar delta under eventets två veckor och i år fyller evenemanget 50 år!
Just nu har vi ett antal personer från vårt furstendöme som är där och här kommer lite korta rapporter från dem. 

En liten rapport från Pennsic 2023-08-07. Idag var första dagen med dåligt väder. Men trots regn och blåst är det ändå över 20 grader. Kämparna deltog i broslaget och kämpade väl. Det är full fart här med ca 10 000 introllade deltagare. /Edricus

Vlads party Drachenwald hade åtagit sig att servera i baren på torsdag kväll och enligt god sed anlände strykan på utsatt tid. Det var dock inte helt vad de väntat sig, då arrangörerna fortfarande satt och åt kvällsmat och kommenterade, med mycket förvånad uttryck ”ni är i tid”? Kvällen blev en succé. Varje gång det lämnades dricks hördes ett ”dricks i baren” vilket svarades med ett ”umpa umpa fallerallera”. Fools court Lördag kvällen bjöd på Duke Morales galens eld show. Vilket var ett lysande exempel på underhållning i fools court utmaningen. Han hade en stark publik med alla från Drachenwald som satt i VIP sektionen. Vilket räckte hela vägen fram till finalen. Tyvärr hade Drachenwalds hejaklack satt sig något längre bak för att lämna plats åt andra vilket gjorde att kungariket Outlands gycklare vann. Kvällen var varm och mycket underhållande och slutade med en hejdundrande fest. /Krake

Drachenwald och Morales kom tvåa i court of fools tävlingen om minst tråkiga kungadöme (utmaningen som kom på Knäcke) men vinnaren gav Morales priset, två tunnor öl till PCS* festen. /Lia

*PCS står för utmärkelsen The Popular Company of Sojourners i Drachenwald. Den utmärkelsen ges till medlem som lämnar/lämnat vårt kungadöme som har bidragit till Drachenwalds väl. Varje år hålls en fest för alla PCS medlemmar i Drachenwalds läger under Pennsic.Image attachmentImage attachment+1Image attachment

2 CommentsComment on Facebook

taktiksnack mellan slagen

Första broslaget, med Drachenwald i täten!

9 months ago

Nordmarks furstepar har arvingar!
Vinnare av dagens tornerning är Anna & Valdemar!
... See MoreSee Less

Nordmarks furstepar har arvingar! 
Vinnare av dagens tornerning är Anna & Valdemar!

9 CommentsComment on Facebook

Så kul! Stort grattis Valdemar till vinsten! Vivant för det nya fursteparet!!! 🎶🎶🎶

Välförtjänt! 🤩😍

Gratulerar! Vivant! 🤩

Vivant! 🌷🌷🌷

Vivant

Vivant.

Vivaaaant

huzzah!

Vvant!

View more comments

1 years ago

Nu har vi testat att marknadsföra oss på medeltidsveckan i Visby. Det gick ganska bra sett till att det var första gången och vi mest testade.

Vi hade tillgång till ett stånd på marknaden i två dagar, söndag och torsdagen som vi bemannade från 11 - 19. Det fanns några affischer, en karta med lokalgrupper och qr koder till hemsidor, några fotoböcker, known world handbook och visiktort.

Vi fick även sätta upp lite information hos några av handlarna och lämna visitkort där.

Det finns givetvis mer för oss att göra, men det kändes positivt att vi hade folk från hela Nordmark som var med och pratade och representerade.

Det finns ett stort intresse av att leka medeltid och det är helt klart något vi kan arbeta vidare med.

Stort tack till
Rnnike
Elsa
Iyrid
Blenda
Gracia
Hillevi
Gele
Beatrix
Hellvig
Una

Och en massa andra som kom förbi och pratade, även tack till er som tog med er visitkort och hade i väskan för att lämna ut till folk ni träffade under veckan.

Yis
Edricus
... See MoreSee Less

Load more