Kära Nordmarks folk,

Frostheims Medeltidsdagar var en succé. Vi är mycket tacksamma för allt arbete hårt för evenemanget. Furstinnan njöt av sin av-och-till-deltagande, och även Fursten dök upp nästan i smyg. Slagfältet, badtunnan, älven och inte minst flygande insekter tog väl hårt på krafterna: Fursten drog Sig direkt till slottets bekvämligheter för en tids återhämtning inför resan till andra sidan Atlanten med Kungens trupper.

Furstinnan däremot – full av ungdomlig (?)  energi – tog Sig genom Aarnimetsä från norr till söder för att säkerställa att Våra kära undersåtar välkomnades varmt på Cudgel War. Trivseln bland befolkningen verkade vara lika hög som i Furstinnans eget hushåll. Även om det tidvis levererades stora mängder vatten från himlen, var soltimmarna många och såväl hov som bankett kunde ske utomhus.

Det förväntas generationsbyten i de baroniella husen av både Aarnimetsä och Knights Crossing, och Furstinnan hade nöjet att kunna träffa båda baroniernas blivande baronparen. Hoppas deras tid på sina tronar blir lyckosam! Och på tal om generationsbyte…. Glöm inte att Vår alldeles egen furstetornering närmar sig med stormsteg: den nionde december i Styringheim ska Våra efterträdare utses – och kanske även krönas. Det är inte för tidigt att ansöka lov att delta i turneringen – värre är det att vänta för länge, då i lagen står: Deltagande par i furstetorneringen måste ansöka om rätt att deltaga med ett brev ställt till fursteparet och furstendömets drots senast tre veckor innan dagen för furstetorneringen. glöm inte heller att planera själva resan till Styringheim i god tid!

Var och när Fursteparet kommer att dyka upp under hösten återstår att se. Vissa planer är fastställda, andra är mer under bearbetning. Furstendömet är stort och det händer en hel del saker och ting utanför Nordmarks gränser – men logistiken är utmanande (tips på kreativa lösningar tas emot…) 

Vi vet att det finns många fina personer därute som är värda lite uppvaktning. För att Vi ska kunna uppvakta de som uppvaktas bör, behövs det dock lite bakgrundsarbete från er alla: Kontrollera gärna att alla de utmärkelser ni någonsin fått inom SCA är bokförda korrekt, dvs finns registrerade i “Order of Precedence”. Om inte, skicka in en korrigering: följ instruktionerna på sidan eller fråga en snäll härold i närheten.

Order of Precedence hittar man här: http://op.drachenwald.sca.org/

Och till sist: Vi ser inte allt – ni måste berätta Oss vilka som ska belönas med utmärkelser:

Rekommendera mera!!

I Nordmarks tjänst,
Anna & Valdemar

Furstlig resplan:
Pennsic War (Fursten), Pannkakskriget, Gyllengran (Fursten), Höstdans, Uma (Furstinnan), Boar Hunt, Juneborg (Fursten), Lucia, Styringheim (Fursteparet)