Kära Nordmarks folk,

Vi har haft riktigt trevligt i Gyllengran, där det skulle avgöras om plättar bör kallas pannkakor eller tvärtom. Eftersom Vi båda har lärt Oss denna Nordmarks allmänna språk relativt sent i livet, saknar Vi en stark känslomässig anknytning till dessa ord. Vi kunde dock inte hålla Oss från att delta i de olika tävlingarna, och försökte dela Vårt stöd till alla Våra undersåtar. Och det var många av er som tappert, skickligt och tom envist samlade poäng för sitt favoritord. Vi fick snabbt en uppfattning att det ena laget var mycket mindre i antal försvarare än den andra, men med Vårt Furstliga ingripande kunde vi öka antalet minoritetsbågskyttar med 200% samt kämpar med 50%. I stridens hetta släpptes råttor till matförråd, kämpar sprängdes och kungen blev skjuten. Tipsrundan var lurig, och där fick förespråkare till bägge orden ovärderlig hjälp av självaste Furstinnan (som väl kommer ihåg Drachenwalds tredje kungapar).

På kvällen samlades det (lyckligtvis) under tak, och Vi fick dela ut välförtjänta utmärkelser samt lite gåvor. Efteråt blev vi bjudna fantastiskt god mat och gästbänken vid högbordet var flitigt besökt. Det var härligt med många trevliga samtal och mycket uppskattat att höra vad som sker i riket. Vi önskar se gästbänk vid högbordet flera gånger, och välkomnar fram-förallt nya besökande att sätta sig på den och växla några ord med Oss. Kom och se om det finns något gott för dig att smaka på Vårt bord!

Men vilket lag vann? Det är nog oväsentligt, eftersom Vi bestämde och deklarerade att båda orden “pannkaka” och “plätt” ska INTE användas alls, utan ska ersättas av ordet “VÅFFLA”. Det vill säga, äter man på svenska, får man äta våfflor. However, eating pancakes is completely ok in English. Ja suomeksi saa aivan vapaasti syödä lättyjä. At spise pan-dekage er også ok.

De som verkligen önskar steka något annat av sin smet än våfflor, får gärna deklarera detta till oss i form av avsiktsförklaring att delta i Vår arvsturnering i Styringheim i december. Men för nu: njut av alla sorters våfflor och:

Rekommendera mera och kom på event för att se när folk får sina välförtjänta utmärkelser!

I Nordmarks tjänst,
Anna & Valdemar

Furstlig resplan:
Boar Hunt, Juneborg (Fursten), Norra jaktlaget i Frostheim (Furstinnan), Oktoberfest, Reengarda (Fursten), Festivalo de Caderas, Gotvik (Furstinnan), Glötagillet, Gyllen-gran (Fursten), Yule Ball, Flintheath ID (Furstinnan), Lucia, Styringheim (Fursteparet)