Herrjunga bjöd in till strålande väder (nåja, 2 dagar av 3) och trevlig medeltidsmarknad och uppvisningar.
Gotvik var inbjudna att hålla en modevisning under lördagen och söndagen och eftersom Ulvbergets vänskapspakt med Gotvik är stark så valde jag och Emlyn att hjälpa till och visa upp våra kläder. Jag bar vikingakläder medans Emlyn visade upp en vacker klänning från 1500-talets tyskland.

Vi blev placerade på en scen lite ifrån medeltidsmarknaden och var lite oroliga om någon skulle hitta dit.
Men ryktet hade spridit sig i lägret och folk var mycket nyfikna på vad vi hade att visa upp. Så på lördagen blev det en bra hop med folk som dök upp. Både inbitna medeltidare och mundana människor som bara
var där och tittade.

Vi började med att presentera vilka vi var och föreningen SKA Nordmark och sen fortsatte vi med själva modevisningen.
Aleydis van Vilvoorde hade gjort ett mycket bra manus om alla våra kläder som berättade på generellt om den tidsepoken och specifikt om plaggen.

Det var väldigt uppskattat och många kom fram efteråt och ville titta närmare och prata med oss. Vi träffade även på några som blev intresserade av föreningen och undrade hur man går med.

Söndagen bjöd tyvärr på regn och åskådarskaran blev då mindre. Men det var ändå en tapper skara där så vi fick köra vårt program igen, denna gången lite bättre efter lärdomar från dagen innan. Även denna gång vart det uppskattat och folk kom fram efteråt.

Vi som var där hade roligt och tror att det var ett bra sätt att visa upp föreningen. Och som sagt så tror vi
på att några fler kommer med och leker med oss på grund av detta.

Text av Torleif Vidfari, foto av Andreas Johansson