Visst känner ni till att det finns en podd som handlar om det vi sysslar med i Nordmark. Den har det finurliga namnet Någonstans i Nordmark. Namnet är en parafras på den kända beredskaps schlagern Min soldat (Någonstans i Sverige från 1940)! Mest känd i Ulla Billquists version.

Är du nyfiken på podden finns den på Spotify och på andra ställen där poddar finns. Antalet avsnitt är redan tillräckligt många för att ta dig igenom flera tråkiga eftermiddagar.

Avsnitten hittills har behandlat ämnen som SCA:s historia, din persona, event, hov, att vara autokrat osv. Det finns mycket kvar att ösa ur.

Bakom Någonstans i Nordmark står Lady Beatrix och Hertiginnan Vanna. Som så många andra började de podda för att ha något att göra under pandemin. Beatrix har varit aktiv i föreningen sedan 2010, Vanna sedan förra seklet.

Illustratör: Herrin Gele Pechplumin

”Vi ville göra något roligt, och samtidigt berätta för folk om allt det trevliga vi gör i föreningen! Det var mycket lättare än vi trodde, och nu är vi redan på säsong tre!” säger Vanna. Beatrix fyller i ”Vi har fått höra att folk tycker att det är som att sitta vid lägerelden och lyssna på när ens kompisar pladdrar om något, och det står vi gärna till tjänst med!”

Har du egna idéer om vad du vill att podden ska ta upp eller vill du själv berätta om något spännande. Kontakta då Någonstans i Nordmark genom att maila nagonstansinordmark@gmail.com, skicka röstmeddelande på Anchor, eller kontakta dem via Facebook.

Illustration: Baron Nicholas Pagan McRath/Jonas Andersson – Jonas Bok & Bild (nås via Illustratörcentrum eller Facebook).

Kategorier: Nyheter