Pennsic kan sägas vara det bästa och det sämsta med SCA samtidigt och i år hölls evenemanget för femtionde gången. Det är ett evenemang som rymmer allt som vi sysslar med i föreningen. Det finns representanter från hela den kända världen, i år var vi ca 35 personer från Drachenwald som åkte.

Drachenwalds samlade kronor under öppningsceremonin.

Campingen är gigantisk, ett “kvarter” på campingen innehåller lika många campande som ett normalt Dubbelkrig eller medeltidscampingen på medeltidsveckan och tänk då att det var över 11 000 besökare. Om du söker Pennsic troll på Google så ser du gatunätet som läggs ut varje år. Drachenwald campar vid korsningen Cariadocs path – Brewers road. Evenemanget har sin egna jurisdiktion och varje år utses en borgmästare, det ges ut en tidning “the Pennsic independent” under ett antal dagar av evenemanget. Det finns en stor marknad och gott om matställen.

Vädret i år var tydligen väldigt bra. Det vill säga vi hade inte varmare än 32 grader C och ner mot 24 grader någon dag, men luftfuktigheten är mycket högre än vad vi är vana vid. Det som Nordmarkare har lätt att glömma är att evenemanget hålls i södra Pennsylvania på en breddgrad som ungefär motsvarar Madrid, så det gäller att komma ihåg att ta solskydd och söka skugga under de varmaste timmarna på dagen.

Sir Drengi från Midrealm som vann Drachenwald ribbon tournament.

Evenemanget är uppdelat på två veckor den första Peace week och den andra War week, war week är när krigsscenariona hålls. Det inleds med en öppningsceremoni där de olika kungadömena redogör för vilken sida de kommer att slåss på East eller Middle, där den formella krigsförklaringen görs och en del annat skoj. I år valde Drachenwald att ställa upp för East. I de stora krigsscenariona så stod upp mot 1200 kämpar på fältet samtidigt vilket är en imponerande syn när sidorna slår ihop. Det anordnas även väldigt gott om kurser, kurskatalogen på nätet hade ca 50 sidor med kurser i sitt schema.

Drachenwald sponsrade en tornering under evenemanget som drog gott om deltagare från när och fjärran, vann gjorde Sir Drengi från Midrealm.

På Pennsic är det fullt med fester, det finns ett helt område som kallas för “the Bog” som ligger nere vid en sjö på området, några kända platser här är “the Pleasure Pavillion” som tidigare kallades för Vlad´s och Villa Bardici som är en italiensk renässansvilla som byggs upp på plats. På tisdagen under War week så var Drachenwald inbjudna till att servera öl på Pleasure Pavillion, vår vana trogen så dök vi upp på utsatt tid, vilket våra värdar inte riktigt hade räknat med utan de satt fortfarande med kvällsmaten. Men det hela blev en riktigt trevlig kväll. Eftersom Pennsic hålls på ett privat område så får man inte lov att sälja alkohol, däremot får man ge bort den, och människor får lämna dricks. Så om du går ut på fest, ha med dig ett stop och något att lämna som dricks på festen. Dock så kollar man ålder på alla så ta med dig leg, våra värdar var imponerade över att vi hade med oss en stor lapp att tejpa på bardisken för att hålla koll på datumformatet som skiljer sig från hemma.

I Drachenwalds läger så delar vi mark med våra grannar från häradet Herontir för att vi alla ska få tillgång till mer yta att campa på. De satte även upp en duschstation som vi köpte in oss på för att använda. Drachenwalds läger består av några canvastält men de flesta av oss sover i moderna tält. Det är lättare att skaffa och lagra dem på plats istället för canvastält.

Herr Eskil Haraldsson får sin PCS av Drachenwalds kungapar.

En kväll under eventet bjuder Drachenwald in till PCS party, PCS är förkortningen för utmärkelsen Popular Company of Sojurners och delas ut till de som har varit boende i Drachenwald men flyttat. På denna fest så dyker det ofta upp gamla medlemmar som bott i Drachenwald tidigare, det hölls ett kortare hov och i år kom även Wolgemut på besök och spelade under festen. Vi hade en bra fest med många prominenta gäster och hög stämning. Det blev även en teknikträning under festen, ja ni vet.. kämpar.

Wolgemut underhåller i lägret.

Men vad gör man då på Pennsic, ja, faktiskt ungefär samma saker som på evenemangen hemma. Det finns kurser, dans,torneringar, fäktning, tung strid, bågskytte, kastvapen, musik, konst och vetenskapsutställning, matlagning, hänga i lägret, gå på fester, besöka andra kungadömens hov, gå på marknaden. Förutom storleken, värmen och lite annat så känns det ändå ganska bekant.

Text och bilder av Edricus Filius Offae (Jonas Evertsson)