Författare: Ælfwynn of York, Annie 9år, Greta 8år, Edvard 8år, Emma 7år, Mia 5år, Ylva 4år
Skapad med hjälp av sagotärningar och fantasi under Double Wars XXXIV.

Det var en gång tre prinsessor som bodde i kungadömet Drachenwald.

En dag bestämde de sig för att dra ut på äventyr. De hade fått veta att om man hittade en svart drake kunde den uppfylla en önskan.

Den första prinsessans önskan var att få styra kungadömet själv, den andra prinsessan ville bli drottning i ett eget kungadöme, och den sista prinsessan ville förbli prinsessa av Drachenwald så hon själv kunde bestämma vad hon skulle göra och var hon skulle bo.

Prinsessorna kom till en blomsteräng. En blomma var magisk och om man plockade den skulle en magisk portal framträda enligt sägnen. Men det var väldigt svårt att hitta den magiska blomman då alla blommor på ängen såg likadana ut!

Den första prinsessan tog fram sin pilbåge och en magisk pil som hon sköt rakt upp i luften så den kunde hjälpa dem att hitta blomman. Men pilen träffade istället ett får som betade på ängen!

Fåret gick rakt fram till den magiska blomman och VIPS var pilen borta.

Fåret på ängen, målad av Annie.
Magiska blommor, målad av Mia.

När prinsessorna plockade blomman kom ett litet hus upp ur marken! Prinsessorna gick försiktigt fram mot huset och när de tog tag i dörrhandtaget förvandlades det lilla huset till ett stort slott!

Ut ur porten rusade då ett stort monster och vrålade – VAR INTE RÄDDA, JAG ÄR SNÄLL!

Monstret bjöd in prinsessorna i slottet och gav dem saft och bullar. När de tittade sig omkring inne i slottet såg de en stor abakus innanför dörren, och i stengolvet mitt i den stora salen var en kompassros inristad. Prinsessorna frågade monstret vad abakusen och den stora kompassrosen gjorde där, varpå monstret svarade frågande – Vilken kompass och vilken abakus??

Då förstod prinsessorna att abakusen och kompassen var magiska och att de behövde använda dem för att kunna öppna portalen. De började genast leta efter mer ledtrådar i den stora salen och till slut hittade de en gammal bok med ett färgmönster. De flyttade de stora kulorna på abakusen i samma mönster och då förvandlades den stora kompassrosen i golvet till en portal!
Prinsessorna hoppade direkt ner i portalen.

När de kom ut på andra sidan hade de hamnat mitt i en campingplats i den mundana världen. Framför sig såg de mystiska spår som ledde rakt in i skogen. Ovanför skogen svävade en luftballong, men det visste inte prinsessorna vad det var då det inte fanns några sådana i Drachenwald.

Prinsessorna tittade närmare på fotspåren och kom fram till att det var drakspår! Långt in i skogen, i samma riktning som spåren, såg de ett ljus och de bestämde sig för att följa det.

Drakspår i skogen, målad av Mia.

Ljuset visade sig komma från en stor vågskål som var uppställd i en glänta mitt inne i skogen. I den ena vågskålen satt den svarta draken fastkedjad, och i den andra vågskålen låg en telefon. Det underliga var att trots att draken var så mycket större än telefonen så vägde vågskålarna jämt!

Den andra prinsessan plockade upp en stor tändsticka ur sin väska och med den kunde de tända eld på kedjan och få den att smälta. Draken var fri!

Så fort draken hoppade ur vågskålen framträdde en stor magisk regnbåge på himlen. Draken gick uppför den med telefonen i famnen och tecknade till prinsessorna att följa efter.

– Tack för att ni släppte mig fri, vad är era önskningar?

Regnbågen hade lett dem tillbaka till deras egen värld och slottet på blomsterängen. Prinsessorna tittade ut över landskapet och funderade ett tag. Till slut kom de fram till att de hade kvar samma önskningar som när de gick ut på äventyr.

Draken och Slottet, målad av Aina.

Så den första prinsessan blev drottning av Drachenwald, den andra prinsessan blev drottning av Fantasia-riket där blomsterängen, det magiska slottet och portalen fanns så hon kunde besöka den mundana världen när hon ville, och den tredje prinsessan förblev prinsessa av Drachenwald så hon kunde fortsätta att få bestämma över sig själv.

Prinsessorna frågade draken om telefonen i vågskålen och hur de kunde väga lika mycket. Draken förklarade att telefonen var en förtrollad drake som hade förvandlats för exakt 100 år sedan. Plötsligt började telefonen i drakens famn att skaka och den föll ner på blomsterängen. Ett starkt sken gjorde att alla fyra behövde vända sig om för att inte bländas och när det starka skenet försvann stod där en vacker svart drake istället. Förtrollningen var bruten!

Den förtrollade draken följde med den nyblivna drottningen och prinsessan tillbaka till Drachenwald och den andra stannade kvar med den nya drottningen av Fantasia i det magiska slottet.