Målsättningar och drömmar.

“Nåja vad är väl ett krig i fjärran? Det kan var långtråkigt och dötrist och och tråkig och alldeles, alldeles underbart.” (blivande kunglighet, 1950).

Att skapa tillsammans är en av styrkorna i vår förening. Det kan handla om danser, hugga runstenar, sy dräkter, sjunga sånger, leka lekar, spela eller ställa upp en massiv enhet med spjutkämpar. När man har upplevt ett framgångsrikt samarbete kan känslan komma att vill man göra det mer, större och bättre.

Till Estrella Wars 2017 stod en styrka på 35 kämpar tillsammans redo att gå ut på slagfältet. Detta efter att halva eventet hade regnat bort och uteblev. Känsla att planera, träna och åka tillsammans var mycket givande och i mig väckte det en blodad tand.

Med det sagt, var det många som anser att Pennsics 50årsjubileum var ett lysande tillfället att skapa något stort. Därav föddes 50till50. Drömmen eller målet att minst 50 personer reser och upplever Pennsic 50 tillsammans.

Mitt kungliga råd till alla människor i Drachenwald. Följ med och upplev den unika känslan och magin av att marschera under den svarta drakens banér på Pennsic tillsammans med andra. På Pennsic finns något för alla klasser, kläder, shopping, krig, turneringar, fester och framfört allt många underbara, intressanta och tokiga SCAiter.

Kung Krake

Kung Krake
Foto: Siobhan (Diane Lyons Hedström)