Hallå Nordmark!

En fråga som vi pratar mycket om i styrelsen just nu är hur vi får nya medlemmar att känna sig välkomna. Och det är så klart något som inte kan lösas med styrelsearbete, utan något som man måste jobba med på lokalgruppernas möten, på evenemang och även i våra olika sociala medier. Vi som har varit med länge kanske använder ord som är obegripliga för någon som precis klivit innanför dörren? Eller vi kanske trivs så himla bra i varandras sällskap att det är svårt för en nykomling att komma in i gänget, trots att vi tycker att vi är vänliga och trevliga?

Planen är att ta den här diskussionen ut till er medlemmar på olika sätt, bland annat på Dubbelkriget och även i digital form lite längre fram. Finns det konkreta saker vi kan göra på våra evenemang, till exempel?

Det är också värt att med jämna mellanrum fundera på vad man själv gör, på individnivå. Hur man bemöter eller tar kontakt med någon som är ny. Alla tycker förstås inte att det är helt enkelt att börja prata med en okänd person. (Och det gäller både om man varit med i föreningen och om man kommer ny.) Men tänk över vad du själv orkar, hinner och känner dig bekväm med.

Och du som är ny i vår förening, som besöker ditt första evenemang eller ditt första lokalgruppsmöte: Var inte rädd för att ställa frågor, och berätta vad just du behöver för att känna dig välkommen!

Vi hörs och ses!
/Elsa