Nu i helgen (29 jun-1 jul. red anm.) så hände det stora och mäktiga saker.
Långt uppe i norr, precis till vänster om isjättarna, där hittar man Frosthiem.
Området bebos av glada och lite luriga människor. Men de har också på senare tid fått en maffia, beväpnade med långbågar. Träffsäkra som få, och talföra som… ja det vet bara gudarna.
Dessa i långbågemaffian tyckte att det var dags att samla folket för lite träning och tävling, ja ett och annat överfall hörde ju som till.
Så de anordnade ett event, Broken Arrow, och alla fröjdades. Vi samlades från söder, norr och från ett baroni långt, långt öster ut.

Jag är sagober… historiker, kom upp redan dagen innan. (Hade hört rykten om en fantastisk smedja, ryktet var sant. ) Precis där skulle sagan kunna sluta, jag hade hittat min smedja. Men inte då, jag har ju fantasi.

Fredagen kom, och vi samlades på platsen, de satte upp mål för bågskyttet. Djur slaktades till banketten, tält restes, och jag tände upp ässjan.
Dagen fortsatte med att folk umgicks, och sköt pillar i div måltavlor. Jag tror det i all fall, jag slog på div varma järnbitar. På kvällen så åt vi, och alla närvarande i bryggargillet provsmakade div drycker. Den alla kommer att komma ihåg, är ett mjöd med rödbeta som bas… Den är svår att beskriva. Enligt rykten så finns det fortfarande tre flaskor i omlopp, så ni är nu vederbörlig varnade. Där någonstans tog dagen slut, svårt att säga, blir inte direkt natt här uppe.

Ny dag. Frukost och sedan så tände jag ässjan. Resten gjorde säkert något roligt. Efter någon timme så kom ett bud om att bågskyttet ska starta. De var många som sköt 17-18 stycken. Jag smidde en vacker spjutspets.
Vi åt lite till. Och jag fick meddela alla resultatet i första tävlingen.
Nocke, en av maffian visade sig överlägsen. Två och trea var också medlemmar i samma maffia. (Notering till mig själv, bygg stadigare harnesk. De träffar sitt mål allt för bra.)
Efter prisutdelning, vackra gåvor från en smed i öster. Så återgick jag till smidet, de andra jobbade på med dagens stora event. Jaktstigen.

När vi sedan ätit middag och kvällen började komma, då slet jag mig från smedjan och spände upp min båge. För vi skulle ut på jakt.
Jaktstig med realistiska mål, sjukt roligt. En del hade så roligt att de fick bada, när de hämtade sina pilar. Andra hade dresserade hundar, som hämta sina pilar. Om ni har möjlighet, testa denna form av bågskytte. Efter ett antal stationer så stod Nocke än en gång som segrare. Inget kunde stoppa honom denna dag.
Nöjd, glad och mätt, så återgick jag till smedjan. De andra sköt präster, anordnade överfall och lekte på stranden. Det sjöngs sånger och spelades instrument, solen gick ner bara för att gå upp några minuter senare.

Tragiskt nog så tar dessa dagar slut, så söndag kom, vi packade städade och grät, vi lovade att vi skulle ses igen. Kramar utdelades och vi vände hem till söder än en gång.
En sak är säker, bågskyttemaffian i norr har nu haft sitt första event, det var helt underbart. Jag väntar med spänning på deras nästa.

Vid pennan Kheldor.