Äntligen var det dags, för den långa resan ner till Cudgel wars. Vädret var bra, stigarna var fria och konstiga skrifter visar sig på stenar och träd. Efter en väldigt lång resa från vackra Frostheim, fann vi oss i ett varmt och soligt Aarnimetsä. Vi slog upp lägret, klev in i medeltiden, nu kunde Cudgel wars börja på riktigt. 

I lägret hörs det fjärran rop från fältet. Orden är Vita Porten och Rautahirvi. Nyfikenheten fick oss att följa ljudet, vars det kom från. På slagfältet står fäktarna och duellerar, i underbara kläder. Bland dessa hittade vi Countess Anna och Lord Gilbert Blakthorn. Folket jublar för sina kämpar, som strider mycket väl.

En härold ropar ut att bågskyttetävling skulle börja snart. Vi skyndade oss ner till lägret för att hämta vår utrustning. Efter inspektion av bågar och pilar, delades man in i olika skjutled. Tävlingen denna gång hette det 100-åriga kriget! Vi fick instruktioner hur skjutningen skulle gå till och vägledning av Jon Knutsson. Ett inspirerande och roligt skytte blev det.

Purple Dragon. Efter en spännande drakäggsjakt av Agnes Odygd, samlades damerna på fältet för prat och byte av goda drycker. Dans och musik bjöds det på. Skratten kunde höras ända ner till lägret, utöver en groda och igelkott. 

Obligatoriska bad och bastu testades med höga betyg. Uppfriskande vatten och värmande bastu. Ja, man fick lära sig mycket; att det är skillnad på att basta och BASTA!!!

Vi blev inbjudna till en skogsskjutning. Ivrigt greppar Alfarinn och Eldgrim sina bågar, och går till skogs med de andra utvalda. En anka och en kub var målen som klurigt placerades i buskar, träd, snår och branta klippor. Att skjuta snett neråt från ett berg, är en nog svår utmaning. Lägg till att sikten till målen inte var enkel att se. Till slut kommer alla skyttar tillbaka till lägret med stora leenden. Det här var en mycket lyckad skjutning.

Som första gången besökare på Cudgel Wars var det en underbar upplevelse. Det fanns tid att umgås med gamla vänner och träffa nya. Härligt bad och bastumöjligheter. Roligt bågskytte. Vare sig man köpt matbiljetter eller ej, samt valt att bo i tält eller sova inomhus, rekommenderar jag folk att ta sig tid att åka till grannlandet Aarnimetsä.

Tack för Eventet//
Ragnhild Jägerhorn 
Alfarinn Refr
Fridha Eriksdotter
Eldgrim Den Talförde