Höstdansen 2022

Ett 50-tal deltagare samlades på Brattby-Gubböle bygdegård 23:e till 25:e september, för att delta i årets Höstdans som hade mask(erad)tema både för konst- och hantverksutställningen och balen.

Matokrat Erik Knutsson Drake och kökshjälpen Felix höll ställningarna i köket och levererade mumsig mat, till bland annat banketten med två serveringar. Vid banketten var Liv en galant serveringshjälpreda.

Två dansworkshops hölls av dansmästarinnan Helvig av Uma, som gladdes över ovanligt många dansanta deltagare som gärna fortsatte dansa tills maten bokstavligen stod på borden.

Bland alla de fantastiska masker som ställdes ut röstade folket fram tre vinnare: en rävmask av Fru Kålug, en venetianskt inspirerad mask av Gerdis från Bure och en ugglemask av Jenny. Men alla masker var inte med på utställningen, så balen bjöd på en och annan överraskning!

Det skålades inte bara för Nordmark, utan även meningen med livet för en deltagare som firade 42 år. Norrskensbarden Gerdis från Bure underhöll med råge och barden Wilhelm Marsson förlände oss med en sång som givetvis handlade om ett tält i Visby.

Är ni nyfikna och vill veta mer om Uma så klicka här.

Text och fotografi av Mirabillis Graffaro da Riva (Eva Bolinder)