Allt har sin tid och snart är min över.

I vårt kära rike står det i lagen att en ämbetsmans mandatperiod äro två år. När dessa två år är till ända kan denne anhålla om förlängning om ytterligare två år. Så har jag gjort. Men  nu är det dags att lämna över stafettpinnen till nästa krönikör.

Jag tillträdde mitt ämbete som krönikör i slutet av 2012 och efterträdde då vår fantastiska  Renika. Jag har älskat varje sekund av detta ämbete även om det stundtals krävt tid av mig  som jag egentligen inte har haft. Under mina tre år har jag lärt mig oerhört om vårt rike och om vår förening. Och en del av mig vill inte släppa taget om denna post som gett mig så mycket. Men samtidigt så ser jag fram emot nya utmaningar på andra håll i vårt rike. Den  som söker skall finna!

Jag tror också att det är oerhört nyttigt att det kommer nytt folk på ämbeten med jämna mellanrum. Efter ett tag blir man lite hemmablind och trött. Så jag ser fram emot en ny frisk kraft, med nya spännande ideer.

Jag sitter kvar detta år och det vore underbart att då få en vice krönikör som kan tänka sig att skolas in för att sedan ta över och bli ordinarie krönikör för Nordmarks ädla skrift.
Vad krävs för att bli krönikör? Jag tror att, gillar man det skrivna ordet, är nyfiken och är strukturerad beskriver det min tanke om krönikörsarbetet. Kontakta mig gärna och fråga om du vill veta mer. När du känner dig säker så tar jag gärna emot ett litet brev med en motivering varför du vill bli krönikör så kommer jag tillsammans med drots och furstepar utse min efterträdare.

drots@nordmark.org, furste@nordmark.org, furstinna@nordmark.org

/Ingrid Audardotter