GOTT NYTT SCA-ÅR! Vi lämnar LIII bakom oss och blickar framåt mot ett skinande nytt LIV!

Att se hur livet i vårt land bubblar och lever är en fröjd. Inte bara på storslagna event som kronturnering eller Knäcke, utan också i det lilla, i allas vår vardag. Det kan vara på ett symöte med kakor, över en kopp kaffe efter en kämpaträning, planering av ett event, skrivande av en text eller tecknande av en skrolla.

Vårt furstendöme lever hela tiden och låt oss alla glädjas tillsammans över det faktum att oavsett hur länge vi har varit med, eller vad vi gjort på senaste tiden, bor vi i ett land som är fullt av LIV.

Efter att det nya SCA-året har kommit är Knäcke i antågande. Tänk att något kan växa till en så makalös upplevelse. Att en så enkel sak som hur ett knäckebröd ska smöras kan väcka så mycket känslor. Alla vet ju att brödet ska bres på den … sidan. Knäcke är en upplevelse med alla de nyanser som livet har att erbjuda. Skratt och glädje, tårar av både lycka och sorg, blod, blåmärken, nya kunskaper, nya vänner och en och annan huvudvärk. Men det är väl det som gör att de som längtar, längtar så länge och intensivt? Vad kommer att bli var och ens personliga höjdpunkt i år?

Utmaning 5
Denna utmaning blir nog en av de lättare att uppfylla. Att göra detta är något som faller sig så naturlig för Nordmarks folk och som alla gör med glädje. Det är också något som uppskattas av många och är en central del av våra event. Nu ska ni, var och en, bjuda någon på något. En kaka, ett smakprov av senaste brygden, kanske ett glas vatten en varm dag under Knäcke eller bara ett vänligt hej. Ta tillfället i akt och kombinera denna utmaning med föregående för att få extra bra utdelning.

Utmärkelser utgivna under föregående period

St Egon
Vita portens väktare
Aaliz de Cordes (Anna Andersson)
Token: Ludvig af Eke

Spring Crown Tournament
Vita portens väktare
Eila Joarsdotter (Isabelle Persson Mullen)
Skrolla: Margareta Arvidsdotter
Token: Ludvig af Eke

AoA
Matheus Leuchensis (Matteo Meucci)
Skrolla: Áskatla Ketilsdóttir

Ljusordern
Lubna al-Zahra (Laura Saarinen)
Skrolla: Elsa Eriksdotter
Token: Jovi Torstensdottir


Med kärlek och glädje
Krake II – Fürsthe
Ælfwynn II – Fürsthinna