Stora delar av vårt land har legat inbäddat i ett vackert vitt täcke. Ett täcke av snö och kyla. Vinterns vedermödor med snöskottning, så att ryggen värker, och kyla så att det blir myggfritt, är inne i sin slutfas (förhoppningsvis). Under de gångna månaderna är det lätt att drömma sig bort. Bort till sol, värme och den ljusa medeltiden. När man tänker på drömmen finns det mycket att grunna över. Just idag vandrar tankarna till de personer som inspirerar oss. De som vi vill se, lyssna på och umgås med. Personer som lär oss nya saker och ger oss den där ”aahh!” känslan. Känslan av att helt plötsligt förstå eller lära sig något nytt. Någon som gör samma sak som du, fast på ett helt annat sätt.

Inspriration kan vara allt mellan himmel och jord. Från det enklaste till det svåraste. Det kan vara en vardagssyssla i ett läger. Någon som delar med sig av en god dryck de har gjort. Ett stycke tyg som med erfarenhet och skicklighet förvandlas till mästerverk. Det nya blåmärket på ett ställe som strax innan det placerades inte var möjligt..

Stanna upp en sekund eller två och fundera över vem som inspirerar dig och varför. När du har gjort det, ställ dig frågan, Ska jag skicka in en rekommendation? Det självklara svaret är ja! Nästa fråga blir, har jag gjort det? Är svaret nej, vet du vad du borde göra. Målet att komma upp i 200 rekommendationer innan Dubbelkriget är inne i sitt intensiva slutskede. Den femte februari var antalet uppe 74 st. Mellan skrivande av denna text och utgivande har det säkert hänt massor, för Normarks folk ger sig inte. Fortsätt att uppmärksamma varandra för alla de positiva saker som görs. Snart kommer vi att träffa en del av er i Gotvik under St Egons beskydd och senare i Holmrike för att med spänning bevittna vilka som blir arvingar till Drachenwalds kronor.

Huruvida vintern har släppt sitt grepp helt eller inte är inte så lätt att veta. Men värmen kommer ändå att finnas där eftersom den kommer från människorna.

Utmaning 3:
Det blir många och långa resor i ett så avlångt rike som Nordmark, och Drachenwald för den delen. I vissa fall behöver vi använda de stora plåtdrakarna i skyn. Vid dessa tillfällen blir det extra svårt att få med oss vår regalia till de olika evenemangen vi besöker.

Här kommer ni in; Hjälp oss lysa starkare! Genom att tillverka regalia för Nordmark och Drachenwald som förvaras i era lokala grupper underlättar ni för oss att besöka er. Då kan vi fokusera på att ta med andra roliga saker som behövs för att göra ert evenemang ännu bättre och skinande.

Vad skulle man kunna tillverka? Det finns oändligt med idéer men här kommer lite förslag:

● Nordmark/Drachenwald-banér
● Knäkuddar
● En större häroldsmapp med enkelt omslag
● Enklare häroldstabard
● Vägghängen

Kom sedan även ihåg att meddela besökande kronor om vad ni kan tillhandahålla.

Med kärlek och glädje

Krake II – Fürsthe
Ælfwynn II – Fürsthinna