Var hälsade allt folk av Nordmark

Ni kanske missade det som kan ha varit den viktigaste ozey oyez:en på Drachenwalds universitet. Mer om det, om en stund.

Att ses på event är kärnan i det vi gör. Hantverksmöten, körsång, fäktning-, heavy fighting- träning och allt annat vi gör mellan event är också kul–, men kärnan i vår hobby är att åka på event.

En sak jag verkligen gillar med event är att se alla projekt som pågår på och mellan eventen. Drachenwalds universitet är ett utmärkt exempel på när man får se alla projekt och all samlad kunskap som vi har. Vill man djupdyka i ett ämne och berätta för andra vad man gjort och gör, så är det en utmärkt plats att visa upp det på. Energin är helt underbar på sådana event, den där härligt vetgiriga nerdigheten vi alla tycker om! Uppvisandet av all kunskap, från alla deltagare! Utan alla engagerade och fenomenala deltagare så skulle eventen vara blekare och tråkigare.

Tråkigare och blekare är det också om det inte finns plats med spontana, tillgjort storsvulstiga mäster-skap. Vilket osökt leder till det som kan ha varit de viktigaste ozey oyez:en på Drachenwalds universitet. Vilket var det då? För att hovet skulle börja?

Jag säger nej!

Var det för just den där saken som var så där lite extra?

Jag säger nej igen (även om den verkligen var bra).

Jag menar naturligtvis de ozey oyez:en som förkunnade att Furstens inofficiella officiella eminenta enastå-ende Nordmarkskägelmästerskap startar inom kort! Det viktiga med det är ju inte oyez:en i sig, utan vad de representerar. En plats där projekt, uttryckande av praktisk kunskap, blandat med en småspontan to-krolig händelse får plats.

Och vet ni vad? Utan er, som var på plats på Universitetet och ni som inte var där men som är med i denna vår stora valda familj så skulle det aldrig kunna hända.

Tack!

För Drömmen
Stigot och Jovi
Furste och Furstinna

Ps Lady Bowli knep vinsten strax före Lady Blåblues efter en hård, intensiv och glädjefylld kamp.

Fursteparets resplan: Midvinter, Lucia feast, Midvinter, 12th Night Coronation, Herstory—An event with the focus on womens history och furstetorneringen (site och datum ej klart än).