– Vem är du och hur hittade du till SCA?

Jag gick med i SCA sommaren 2016, under Medeltidsdagarna på Hägnan, när Frostheim kontaktade den lokala bågskytteföreningen för att få hjälp med att ta hand om ”prova på”-bågskytte för allmänheten. Vi var ett gäng som tyckte det lät roligt, sydde oss lite medeltidskläder och en kväll ”råkade” skicka in medlemsansökan till Frostheim. Vi blev fast i medeltiden på en gång. Jag har hunnit testa en massa saker sedan jag gick med i SCA: Medeltida bågskytte är nog det jag håller på med mest, men jag har också lärt mig att jonglera och POI:a med eld. En del snickrande har det också hunnit bli, några långbågar, inredning till ett tält (bord, bänkar och stolar).

– Vad fick dig att vilja bli ämbetsman?

Jag fick frågan av Kicki Nordmark, då hon inte längre hade tid att ta hand om bågskyttet inom Nordmark. Jag har rätt svårt att säga ”nej”, så det blev ”ja” även denna gång.

– Vad gör du inom ditt ämbete?

Jag har hand om bågskytte och kastvapen inom Nordmark. Till min hjälp har jag en mängd marskar, huvuddelen inom bågskyttet, men även några inom kastvapen. Jag ansvarar för auktorisering av nya marskar, skickar in kvartalsrapporter om Nordmarks verksamhet inom bågskytte/kastvapen, samt tävlingsresultat till Drachenwald.

– Vad kallar du dig inom SCA och vad har varit din inspiration?

Jag kallar mig Eldgrim den Talföre. Eldgrim blev det av anledningen att jag gillar att elda. Den Talföre blev jag tilldelad, då det är många i norr som tycker att jag aldrig är tyst, pratar hela tiden…

– Vilket är ditt favoritevenemang och varför?

Favoritevenemanget är nog ”Knäcke”, som jag bara har hunnit besöka en gång ännu. Jag tycker att det var en så härlig stämning under det eventet. Det var också en massa bågskytte, vilket jag gillar! Den enda nackdelen med detta event är att det är så långt att åka dit (150 mil enkel väg)

– Vad gillar du mest med SCA?

Stämningen, det är alltid trevligt på evenemang av olika slag. Jag håller som bekant också på med bågskytte i alla dess former.

Kategorier: ämbeteIntervju