Vem är du och hur hittade du till SCA?

Jag heter Babs ute i verkligheten och jag började leka medeltid efter medeltidsveckan 2002 då jag var där för första gången. Då bodde jag i Uppsala och hängde med andra som inte var föreningsaktiva men åkte på MTV (Medeltidsveckan). Så det dröjde till 2009 innan en kompis till en kompis drog med mig i SCA och jag åkte på mitt första event.

Vad fick dig att vilja bli ämbetsman/härold?

Jo jag gillar att hojta och höras. Och att göra en insats för föreningen. Jag tycker också att det kan vara bra att gå utanför sin comfort zone ibland och tvingas lära sig något nytt för en uppgift, och det passar bra för jag kan inte så mycket om heraldik.

Vad gör du inom ditt ämbete?

Jag tar emot förfrågningar och ansökningar från medlemmar som vill registrera namn och/eller vapen och behöver hjälp. Om jag kan så svarar jag själv på frågorna, men oftast ber jag själv om hjälp och håller på att bygga upp ett litet nätverk i Nordmark av kunniga personer som kan assistera och råda.

Bild på Beatrix

Vad kallar du dig inom SCA och vad har varit din inspiration?

Beatrix de Lyme Regis. Jag har någon sorts 1300-talspersona, en kvinna från Lyme Regis på Engelska sydkusten. Men jag hoppar mellan 1300-tal och vikingatid ganska friskt vad gäller dräkt. De är ganska olika och det är skönt att kunna variera.

Vilket är ditt favoritevenemang och varför?

Ohhh det är nog Knäcke, alltså Double Wars. Det finns ett otroligt lugn i att komma ner till siten och sen bara vara i 8-9 dagar. Jag upplever att jag har tid att ta det lugnt, och samtidigt finns massor att göra för den som vill.

Vad gillar du mest med SCA?

Att alla får vara med och att vi har låga krav på dräkt och historisk korrekthet. Och jag hoppas verkligen att vi blir bättre och bättre på att välkomna och ta hand om våra nybörjare så att fler vill vara med oss och leka!

Kategorier: ämbeteIntervju