En kort intervju med Nordmark styrelse nya kassör Annika. Lite om hur hon började i SCA och varför hon engagerar sig i styrelsearbetet.

Annika Nyman, styrelsens nya kassör
Annika Nyman

– Vem är du och hur hittade du till SCA?

Jag heter Annika Nyman och min resa till att gå med i denna förening började av en ren flax. En sommarkväll blev jag bjuden på middag hos vänner.

Kvällen började med att mina vänner sa ”Vi är småbarnsföräldrar så det blir ingen sen middag”. Sedan avnjöts en härlig middag då jag frågade en miljon frågor om allt jag såg kring mig. På väggarna hängde en mängd scrollor och annat med med medeltidskoppling fanns också i hemmet. Inte för att mina vänner var särskilt nödbedda om att berätta en mängd historier.

Vips så var tittade jag på klockan och såg att den på något magiskt vis blivit halv 2 på natten.

När vi skildes på natten lovade de att de skulle ta med mig på ett evenemang den hösten. Och så blev det! De hjälpte mig att låna kläder i från Holmrikes lånegarderob (Gold Key) som jag skulle kunna ha på mitt första event.

Mitt första event

I oktober åkte vi tillsammans ner till Jönköpings-trakten. Där skulle ett evenemang som kallades Inbördeskriget, hållas i en gigantisk fin lada kallad ”Sägnernas hus”. När jag klev innanför tröskeln klev jag verkligen in i en dröm. Det brann en eld i en gigantisk stor öppen spis mitt i ladan. Det var högt i tak och en nästan magisk stämning rådde. Folk var iklädda fina medeltida kläder och på ena sidan satt det musiker som spelade medeltida musik. Folk mötte mig under hela helgen med glada hälsningar och jag kände mig så välkommen!

Efter en fantastisk bankett på lördagen gick jag en promenad utomhus och lyssnade till sorlet och musiken som sipprade ut. Där och då bestämde jag mig för att det här ville jag uppleva igen! Det här gänget ville jag lära känna bättre!

Sagt och gjort.

Under vintern fick jag hjälp av mina vänner att sy mig en egen medeltida klänning. I maj 2009 åkte jag på mitt första event i egensydda kläder och det har jag inte ångrat en sekund.

– Vad fick dig att engagera dig i SKA-styrelse?

Jag tycker om att hjälpa till så det blev ganska snart så att jag tackade ja till ett ämbetsuppdrag i min lokalgrupp. Strax därefter ytterligare ett ämbetsuppdrag i Nordmark som krönikör. Som sådan blev jag adjungerad till styrelsen för att lätt kunna se till att viktig information hamnade i vår tidning.

Så steget att när jag klev av som krönikör fortsätta och engagera mig i styrelsearbetet var inte långt. Det är otroligt roligt att engagera sig i styrelsens arbete och jag har lärt mig så mycket på dessa år jag varit med.

– Vad gör du i styrelsen?

Nu har jag nyligen tillträtt som kassör för Nordmark och det är ju en helt ny roll som säkerligen kommer att lära mig en massa det också. Samtidigt som jag drar en suck av lättnad att Martin (vår tidigare kassör) finns kvar och kan stötta.

Kan varmt rekommendera fler att engagera sig i styrelsen. Det är ett härligt gäng som tillsammans jobbar för att se till att vi kan fortsätta att ses och hålla på med denna roliga medeltida hobbyn vi har.

– Vad gillar du mest med SCA?

Otvetydigt alla människor som man lär känna från hela landet och världen! Älskar alla olika personer som jag fått äran att lära känna, men som jag kanske inte hade haft chans att lära känna annars. NU är de min självvalda familj!

Att vi gör ett försök till att nå den där drömmen om den ljusa medeltiden.