Ingen bild på personen finns.

Vem är du och hur hittade du till SCA?

Jag heter Matteo Meucci och jag hittade till SCA av en slump. Jag läste i en biografi av Marion Zimmer Bradley, en av min favoritförfattare, att hon var med i och nämnde den här ”Society of Creative Anachronism”, läste lite om det, tyckte det lät intressant och sökte om det fanns någonstans nära mig och då hamnade jag i Aros.

Vad fick dig att vilja bli ämbetsman/krönikör?

Såsom SCA i övrigt, fick jag ämbetet efter lite av en slump. Jag hörde av mig till den tidigare krönikören och hade några idéer om tidningen. Hon blev så förtjust i vad jag skrev att hon erbjöd mig att ta över ämbetet och, efter en lång stunds tänkande, så svarade jag ja.

Vad gör du inom ditt ämbete?

Krönikörsämbetet handlar mest om att sköta vår föreningstidning Silversparren. Jag publicerar viktig information från vårt furstepar, drots, lokalgrupper men också styrelsen och håller koll så att alla kontaktuppgifter till ämbeten och lokalgrupper är uppdaterade.

Vad kallar du dig inom SCA och vad har varit din inspiration?

Inom SCA kallar jag mig Matheus Leuchensis och är en läkare från 1100-talets Sicilien. Jag har alltid haft en fascination för örtmedicin och en av de första skolorna för läkare grundades faktiskt under den där perioden i Salerno.

Vilket är ditt favoritevenemang och varför?

– Min favoritevenemang är kanske Midvinter i Holmrike. Förutom att det var mitt första evenemang inom SCA, älskar jag att det är kanske det äldsta evenemang som finns i Nordmark och att där erinrar man de första dagarna av vår lokalförening.

Vad gillar du mest med SCA?

Delen som jag faktiskt blev förälskad i inom SCA är heraldiken. Allt som har med namn, titlar, vapen, märken, utmärkelser och ordnar att göra tycker jag är amazing!

Kategorier: ämbeteIntervju