-Vem är du och hur hittade du till SCA?

Jag heter Marina och har varit med sedan 1993. Hittade till SCA via rollspel och lajv.  Redan efter första eventet så var jag frälst. Med alla dessa trevliga människor, vackra kläder och god mat så kände jag mig hemma direkt. 

– Vad fick dig att engagera dig i SKA-styrelsen?

Som så många andra är jag en föreningsmänniska så när jag fick frågan tackade jag ja direkt. Det är kul att få möjlighet att göra något för den förening som har gett mig så otroligt mycket. 

– Vad kallar du dig inom SCA och vad har varit din inspiration?

Baronessan Tova av Attemark Vet knappt om jag vågar berätta 🙂 

Måste erkänna att mitt val av namn inte var så seriöst. När jag var yngre så var mitt hår hopplöst att borsta- mest bara tovor. Till mitt försvar så var jag endast 15 år och lajvare när det kom till. Dock har jag alltid trivts med det och nu vill jag inte byta.  

Vad gillar du mest med SCA?

Det är så mycket så svårt att sammanfatta. Jag gillar att alla är välkomna och att man umgås med människor man normalt aldrig hade träffat. Både jag och mina barn kan åka på event och känna att vi haft en fantastiskt upplevelse. Jag har lärt känna människor över hela världen. SCA har tagit mig över hela världen.  

En möjlighet och en plats att få koppla bort det vanliga mundana och bara vara.

-Vilket är ditt favoritevenemang och varför?

Dubbelkriget är min favorit. Jag får 10 dagar kvalitetstid med både sönerna och vänner. Dessutom får jag slåss och skjuta pilbåge!