– Vem är du och hur hittade du till SCA?

Anna Malmborg, delaktig i SCA sen 30 år i år. Åkte med en kompis till Medeltidsveckan 1991 utan någon egentlig plan och blev hijackad av en SCA-it på Strandgatan och inbjudna till att tälta med dem på Norrbackaskolan. Har varit aktiv i perioder sen dess, med en lång paus efter splittringen men plockade upp föreningen igen när jag flyttat från Holmrike till Styringheim. Var ett tag aktiv i Liunga.

– Vad fick dig att engagera dig i SKA-styrelsen? ( – Vad gör du i styrelsen? )

Jag blev tillfrågad av valberedningen om jag kunde tänka mig en ersättarpost och jo, det är väldigt kul med föreningsarbete och jag brinner för vår medeltidsförening.

– Vad kallar du dig inom SCA och vad har varit din inspiration?

Jag heter Renike Tucher i föreningen, och baserar min persona på det sena 1400-talets Nürnberg. Jag är väldigt förtjust i konsten från den regionen och perioden.

– Vilket är ditt favoritevenemang och varför?

Klurig fråga, alla event har sin charm. Dubbelkriget är fantastiskt för där hinner man sitta och prata länge med folk och man lär känna nya. Och kurser och föreläsningar tycker jag är roligt. Jag är också väldigt svag för Kingdom University av den anledningen.

– Vad gillar du mest med SCA?

Människorna! Det finns så mycket sköna människor. Och kreativiteten, alla skapar saker.