– Vem är du och hur hittade du till SCA? 

Erik Liljurós. Jag hittade till SCA som 16-åring, hade ett intresse av fantasy och medeltid. Hade spelat rollspel sen jag var 9 och lajvat sen jag var 12 så när en kompis frågade om jag ville följa med på Vinterspelen här i SCA så var steget rätt litet. Efter det så var jag fast. 

– Vad fick dig att engagera dig i SKA-styrelsen? 

Jag har varit med i styrelser i olika föreningar, både inom SCA och mundant men just vid den tiden då jag blev tillfrågad så behövdes det någon som tog hand om ansökning samt rapportering till kampsportsdelegationen. Det behövdes någon med bra koll och förankring inom både fäktning och kämpalek(heavy fighting) så det kändes som att jag var rätt person för det. 

Æríkr – foto av Danel Udalschou

– Vad kallar du dig inom SCA och vad har varit din inspiration? 

I SCA så kallas jag för Æríkr inn Hárfagri, det är ett vikingatida namn. Det som har inspirerat mig mest genom SCA-tiden är den gemenskap som finns och det sätt som man inkluderar personer. Visst, det finns alltid saker att arbeta på men det har alltid funnits en vilja att bli bättre. Man kan väl kalla det för ridderliga ideal. 

– Vilket är ditt favoritevenemang och varför?

Dubbelkriget/Double wars är favoriteventet för att där finns i stort sett allt, man kan hitta saker för alla men man kan även bara ta det lugnt och umgås med vänner.

– Vad gillar du mest med SCA? 

Jag kan nog hitta väldigt mycket här, fäktning, bryggning, kämpalek, de magiska tillfällena under hov, fantastiska dräkter, god mat. Men mest av allt är det alla vänner, både de som jag lärt känna och de som jag fortfarande har kvar att lära känna, som gör att man trivs och fortsätter.