– Vem är du och hur hittade du till SCA? 

Mitt namn är Agnes Edgren, mångsysslande människa som hittade till föreningen 2001 genom att en vän jag delade lägenhet med i Visby föreslog att vi skulle gå på en medeltidsfest. Som dåvarande rollspelare tyckte jag det lät skojigt med att få klä sig i medeltidskläder även utanför rollspelsvärlden, så jag hängde förstås på. Nästa event hamnade jag i köket som hjälp-kock och på den vägen blev det eftersom jag älskar att laga mat och fick möjlighet att testa att laga nya och spännande medeltidsmat. 

– Vad fick dig att engagera dig i SKA-styrelsen? 

Jag är en föreningsmänniska, jag tycker om att kunna vara med och påverka och hjälpa till. Det blev en naturlig väg att hamna i Nordmarks styrelse efter att jag provat på att vara i lokala föreningens styrelse flera år. 

– Vad kallar du dig inom SCA och vad har varit din inspiration? 

Inom föreningen är mitt namn Agnes Odygd, för att vara riktigt noga Countess Agnes Odygd. Vad som inspirerar mig skiftar mycket, det beror lite på vad jag för närvarande doppar näsan i för ämne. Generellt så blir jag väldigt inspirerad av den anda av jämställdhet och trygghet som Nordmark och även Drachenwald (vår Europa-förening) visar upp. Det finns en vilja och en strävan i vår förening att alla ska ha samma rättigheter och trygghet och det kan jag bli väldigt inspirerad och upplyft av. Nu blev jag väldigt politisk kanske, men för mig är det viktiga frågor som jag känner att jag gärna lyfter fram för att jag tycker Nordmark är så bra på dem. 

– Vilket är ditt favoritevenemang och varför?

Dubbelkriget eller Cudgel… Helt omöjligt att välja faktiskt. Dubbelkriget har badtunnor och tusen olika föreläsningar om intressanta saker och ett hektiskt schema så du har aldrig tråkigt. Cudgel har en sjö och tre olika bastu, ett mycket mer slappt schema och du kan slappa mycket mera. Det är det bästa av två världar helt enkelt.

– Vad gillar du mest med SCA?

Hur roligt vi har! Både när vi träffas på event och mellan träffarna när vi planerar saker så har vi enormt kul! Så mycket skratt, värme och samhörighet man får med andra medlemmar och det stora nätverk av människor man lär känna, det är värt mycket.