Ingen bild på personen finns.

– Vem är du och hur hittade du till SCA?

Jag heter Eva och jobbar som undersköterska i hemtjänsten. En kompis som redan var med i lokalgruppen tyckte jag kunde kika in nån gång, eftersom jag alltid varit intresserad av historiska kläder och sånt. I början var jag med lite sporadiskt, men på senare tid har jag haft mer tid över!

– Vad fick dig att vilja bli ämbetsman?

Jag har tidigare erfarenhet av föreningsarbete, av att vara sekreterare och just webbrelaterade saker. Så jag ”råkade” bli insyltad i webbsaker igen, när man frågade om det fanns folk som var intresserade och ville hjälpa till med en ny hemsida.

– Vad gör du inom ditt ämbete?

Jag hjälper till med att uppdatera hemsidan och lägga in nytt innehåll.

– Vad kallar du dig inom SCA och vad har varit din inspiration?

Jag kallar mig Mirabillis Graffaro da Riva, då jag tycker italiensk renässans har så många olika och fina stilar att välja och vraka mellan (och har lärt mig att det Italien vi tänker oss inte alltid var ett enat Italien, snarare lite Game of Thrones, light edition ;), plus att jag sedan länge kallat mig ”Mira” i andra sammanhang. ”Graffaro” tror man är baserat på latinska yrkestermen för registrator, vilket jag tyckte kändes passande, särskilt som jag ofta har ett skissblock i handen och gör doodlar och annat. Dessutom är chansen stor om man påträffar mig på event, är det halvsmygandes med en kamera eller tre. Jag gillar även blått, och ”da Riva” betyder från stranden/strandkanten/vattnet.

– Vad gillar du mest med SCA?

Gemenskapen och kreativiteten. Det går att nörda in sig helt på saker och ting om man så önskar, ner till minsta detalj på de handsydda knapparnas trådkvalitet för ett visst år i en viss kultur på en viss plats.. eller så kanske man hellre känner för att läsa om mat från en mer övergripande tidsram för att få inspiration till egna matkreationer utifrån tillgång till moderna råvaror.. eller bara njuta av god mat och gott sällskap på festlig bankett där man kan känna historiens (anakronistiska) vingslag i skenet av de tända ljusen..

Men framför allt, att kunna vara bland likasinnande och utbyta tankar och idéer om allt möjligt, vare sig det är på en spontan hantverksträff, specialiserad workshop, lokalknytis eller stort event.

– Vilket är ditt favoritevenemang och varför?

Oj, bra fråga.. jag har inte varit på så många evenemang, men Umas egna höstdans är nog min favorit hitintills. Dans och bankett!

Kategorier: ämbeteIntervju