Hälsning från avgående bågskyttekapten

Nu är det dags för mig att lämna över ämbetet som bågskyttekapten till nya friska krafter! Det har varit roliga år och jag har haft kontakt med många marskar runt om i landet. Jag önskar stort lycka till i fortsättningen, och er nya bågskyttekapten får härmed presentera sig själv.
Tack för mig!
Mvh Herr Eldgrim den Talföre

Ny bågskyttekapten

Jag heter Hirka och har snart hunnit med 40 jordsnurrar och cirka 15 av dessa har jag varit aktiv inom SCA. Jag har två barn som älskar att följa med på event och slåss med sina boffersvärd, och en ofrivillig man som jag släpar med då och då (det där med att bära medeltidskläder möter ett visst motstånd, ni som vet ni vet 😉

En del känner till mig som Hirka den Högljudda, inte på grund av att jag egentligen låter särskilt mycket eller högt men är den enda i mitt sällskap som tycker om att prata inför andra i alla sorts sammanhang, stora som små, och om du har varit på ett Knäcke/double wars eller på event och bågskytte som Örehus arrangerar så har du med största sannolikhet hört mig. Framöver kommer jag även vara känd under namnet Hirka Vargtämjare. I Örehus medeltidar vi året runt och träffas varje torsdag för pyssel eller bågskytte. Vi är en liten förening med typ 8 medlemmar och inte mindre än 5 av oss är marshals i bågskytte.

Men anledningen till att jag tar över rollen som bågskyttekapten för Nordmark är helt enkelt för att jag hade (o)turen att förra året träffa på ett helt gäng Frostheimare på Knäcke som visade sig vara våra själsfränder och därtill lika passionerade bågskyttar som vi i Örehus. Och så kom det sig som så att Eldgrim den Talföre uttalade en önskan om att eftersom ämbetet nu funnit 4 år i norr vore det ju bra för riket om kaptensrollen färdades söder över igen.

Självklart kände jag mig mycket smickrad över detta erbjudandet men enbart smicker räcker ju inte när det gäller att övertala en Örehusare. Utan det som till sist avgjorde det hela var att Frostheim höll på hålsidan som därmed förlorade Knäckekriget, och det är ju helt självklart att ett sådan viktigt ämbete som båg-skyttekapten för Nordmark kan ju endast mottages av den vinnande och ända rätta sidan, flatsidan!

Om ni vill komma i kontakt med mig så skicka era brevduvor till bagskytte@nordmark.org eller leta upp mig på ansiktsboken genom mitt mundana namn Jennica Falkman. Mina brevduvor brukar flyga mycket snabbt, men i händelse att du inte får svar inom någon dag så kan brevduvan blivit nerskjuten eller utbränd på vägen så prova att skicka en ny.

Hoppas vi ses på Knäckekriget, 30-års jubileumet i Holland eller på Boarhunt i höst.
På återseende!
Hirka Vargtämjare, Örehus