Gold key är ett uttryck i SCA som mer eller mindre betyder utlåningssaker! För innan man går med i SCA, eller när man precis är ny, så kanske man inte har en dräkt att ha på sig för event, eller en medeltida mugg att dricka ur. Då kan man som lokalgrupp ha ett litet förråd med lånesaker till den nyfikne eller nybörjaren. Detta kan t.ex. vara kläder i olika storlekar, kjortlar, mantlar, klänningar, bälten, skjortor eller huvudbonader. Det kan också vara feastgear/ätsaker så som skålar, skedar, muggar eller tallrikar.

Nu till utmaningen! Om Din lokalgrupp har möjlighet att förvara lite utlåningssaker, då kan det vara dags att fylla på där! Så fram till Double Wars; sy, donera, second hand-shoppa och stå i. Allt som lämnas in ska vara helt och rent och Ni får själva ordna med att leverera till Er lokal.
Tänk på när det kommer till kläder, att lämna in saker som Ni själva skulle vilja ta emot om Ni var nya. Så låt det vara välsytt och i bra material.

För varje klädesplagg eller föremål som lämnas in för Din lokalgrupp fås en lott i ett lotteri (detta bedöms med sunt förnuft). Skriv en lista med det som lämnas in och få motsvarande mängd lotter! Vinsten blir ett donerat pris, som också kan läggas till Er Gold key, och så klart äran om att arbeta hårt för att ta hand om Era nybörjare!

Lottningen, och utmaningen, görs i samarbete med Fursteparet av Nordmark och kommer att ske på Double Wars!  Priset åker med en representant från den vinnande gruppen eller postas.

Så för våra nybörjare och för drömmen. Klara, färdiga, donera!

/Gele Pechplumin, Nordmarks Kastellan kastellan@nordmark.org


0 kommentarer

Lämna ett svar